Laat de plakjes deeg ontdooien en bekleed een ingevette springvorm (of andere taartvorm) met het deeg. Verwarm ondertussen de oven voor op 200ºC.
Bak de taartbodem zeven minuten in het midden van de oven. Terwijl de taartbodem alvast een beetje voor gaart, kun je de rest van de ingrediënten vast snijden. Snijd de prei in ringen en de ui in halve ringen.
Meng de meng tezamen met de eieren en de eiwitten in een maatbeker. Klop goed door tot de ingrediënten gemengd zijn. Breng vervolgens op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Wanneer de taartbodem heeft voorgebakken vul je de taart met de vulling van ham en groenten. Giet hier vervolgens het ei/melk mengsel overheen en zorg dat je het een beetje goed verdeeld.
Strooi de geraspte kaas over de taartvulling en bak de quiche zo’n dertig minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Notities
tip:Stiekem vind ik hartige taart/quiche ontzéttend lekker met een beetje knoflooksaus. Gelukkig is het bovenstaande recept vrij mager, dus een beetje saus mag best!