Ga terug
+ servings
quiche lorraine
Recept afdrukken
2 van 4 stemmen

Quiche Lorraine, maar dan healthier

De meest bekende quiche in de wereld van de quiches/hartige taarten is wel de Quiche Lorraine. Dit recept is daar een gezondere variant op.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: dieet, gezond, hapjes/snacks, hartige taart, mager, quiche, quiche lorraine, recept
Porties: 4 personen

Equipment

  • oven
  • springvorm of taartvorm

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart - Koopmans
  • 4 eiwitten
  • 350 ml halfvolle melk
  • 125 g hamblokjes
  • 2 stengels prei
  • 2 uien
  • 100 g geraspte magere kaas
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Instructies

  • Laat de plakjes deeg ontdooien en bekleed een ingevette springvorm (of andere taartvorm) met het deeg. Verwarm ondertussen de oven voor op 200ºC.
  • Bak de taartbodem zeven minuten in het midden van de oven. Terwijl de taartbodem alvast een beetje voor gaart, kun je de rest van de ingrediënten vast snijden. Snijd de prei in ringen en de ui in halve ringen.
  • Meng de meng tezamen met de eieren en de eiwitten in een maatbeker. Klop goed door tot de ingrediënten gemengd zijn. Breng vervolgens op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Wanneer de taartbodem heeft voorgebakken vul je de taart met de vulling van ham en groenten. Giet hier vervolgens het ei/melk mengsel overheen en zorg dat je het een beetje goed verdeeld.
  • Strooi de geraspte kaas over de taartvulling en bak de quiche zo’n dertig minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Notities

tip:
Stiekem vind ik hartige taart/quiche ontzéttend lekker met een beetje knoflooksaus. Gelukkig is het bovenstaande recept vrij mager, dus een beetje saus mag best!