Ga terug
+ servings
gewokte aubergine met miso
Recept afdrukken
3.50 van 4 stemmen

Gewokte aubergine met miso

Stel nou dat je een Aziatisch dinertje host en nog op zoek bent naar een lekker bijgerecht: denk dan aan deze gewokte aubergine met miso. Súper simpel om te maken en ongelooflijk lekker.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: aubergine, bijgerecht, gegrilde aubergine, groenten, japans, miso, wokgerecht
Porties: 2 personen

Equipment

  • wok

Ingrediënten

  • 1 aubergine - in grove stukken
  • 1 el mirin
  • 2 el sake
  • 1 el misopasta
  • 1 tl sesamolie
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 tl sojasaus

En verder

  • 1 bosui - in dunne ringetjes
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een wokpan en wok hierin de aubergine op hoog vuur 5 minuten.
  • Roer de rest van de ingrediënten door elkaar en schenk de misosaus bij de aubergine in de wok.
  • Wok nog even 5 minuten op middelhoog vuur tot alle aubergine voorzien is van een laagje saus.
  • Garneer de gewokte aubergine met miso met bosui en sesamzaadjes.