Ga terug
+ servings
Gingerbread brownies
Recept afdrukken
No ratings yet

Gingerbread brownies

Door de ietwat kruidige smaak zijn deze Gingerbread brownies zeer geschikt als lekkernij in de decembermaand.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd40 min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: brownies, chocolade, gingerbread, kerst
Porties: 12 stuks

Equipment

  • steelpan
  • beslagkom
  • garde
  • vierkante bakvorm van 20x20 cm
  • bakpapier
  • oven

Ingrediënten

  • 125 g ongezouten roomboter
  • 175 g pure chocolade*
  • 200 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 g bloem
  • 50 g ongezoet cacaopoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • snuf zout
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de bakvorm in. Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier.
  • Doe de boter en chocolade in een steelpan en smelt beide ingrediënten. Draai het vuur niet te hoog en roer af en toe even door.
  • Klop ondertussen de kristalsuiker met de eieren luchtig.
  • Schenk al kloppend de gesmolten chocolade en boter bij het eimengsel.
  • Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten (m.u.v. de poedersuiker) toe en spatel dit tot een glad browniebeslag.
  • Schenk het browniebeslag in de bakvorm en bak de brownies in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
  • Laat de brownies volledig afkoelen en bestrooi ze ter garnering met poedersuiker.