Ga terug
–+ servings
bloemkool-truffelpuree met paddenstoelen en zachtgekookt ei
Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkool-truffelpuree met paddenstoelen en zachtgekookt ei

Dol op truffel? Maak dan eens deze Bloemkool-truffelpuree met paddenstoelen en zachtgekookt ei, waanzinnig lekker!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: bijgerecht, bloemkool, bloemkoolpuree, groenten, paddenstoelen, truffel, truffeltapenade, vegetarisch
Porties: 4 personen

Equipment

  • Foodprocessor

Ingrediënten

  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 bloemkool - in roosjes
  • 600 g gemengde paddenstoelen
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • 1 el truffeltapenade
  • 40 g Parmezaanse kaas - geraspt

Instructies

  • Breng de kippenbouillon aan de kook en kook hierin de bloemkoolroosjes in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Bak terwijl de bloemkool kookt de paddenstoelen tot ze goudbruin en gaar zijn en kook de eieren in 6 minuten zacht. Je kunt de eieren natuurlijk ook pocheren.
  • Doe de bloemkool in de kom van de keukenprocessor en voeg hier de truffeltapenade en Parmezaanse kaas aan toe. Maal de bloemkool tot een gladde puree.
  • Breng de bloemkool-truffelpuree op smaak met peper en zout. Schep de puree op borden. Leg op ieder bord een zachtgekookt ei en verdeel de gebakken paddenstoelen over het gerecht.
  • Serveer direct.