Bloemkool-truffelpuree met paddenstoelen en zachtgekookt ei
Dol op truffel? Maak dan eens deze Bloemkool-truffelpuree met paddenstoelen en zachtgekookt ei, waanzinnig lekker!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: bijgerecht, bloemkool, bloemkoolpuree, groenten, paddenstoelen, truffel, truffeltapenade, vegetarisch
Servings: 4 personen
- 2 liter kippenbouillon
- 1 bloemkool - in roosjes
- 600 g gemengde paddenstoelen
- 4 eieren
- peper en zout
- 1 el truffeltapenade
- 40 g Parmezaanse kaas - geraspt
Breng de kippenbouillon aan de kook en kook hierin de bloemkoolroosjes in ongeveer 15 minuten gaar.
Bak terwijl de bloemkool kookt de paddenstoelen tot ze goudbruin en gaar zijn en kook de eieren in 6 minuten zacht. Je kunt de eieren natuurlijk ook pocheren.
Doe de bloemkool in de kom van de keukenprocessor en voeg hier de truffeltapenade en Parmezaanse kaas aan toe. Maal de bloemkool tot een gladde puree.
Breng de bloemkool-truffelpuree op smaak met peper en zout. Schep de puree op borden. Leg op ieder bord een zachtgekookt ei en verdeel de gebakken paddenstoelen over het gerecht.
Serveer direct.