Ga terug
+ servings
Kruidnotenboterkoek
Recept afdrukken
3.40 van 5 stemmen

Kruidnotenboterkoek

Heb je nog kruidnoten bewaard, maak er dan deze heerlijke kruidnotenboterkoek van. Of leg ze er speciaal voor apart want geloof mij: dit wil je maken!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: Bakken, boterkoek, fastfood friday, koek, koekjes, kruidnoten, kruidnotenboterkoek
Porties: 16 stukken

Equipment

  • vierkante bakvorm van 20x20 cm
  • elektrische (hand)mixer met deeghaken

Ingrediënten

  • 100 g witte basterdsuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 300 g ongezouten roomboter - zacht
  • 300 g bloem
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 100 g kruidnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ boven- en onderwarmte en vet de bakvorm goed in. Bekleed desgewenst de bakvorm met een vel bakpapier.
  • Klop beide soorten suiker met de boter tot een romig mengsel.
  • Voeg dan de bloem, kaneelpoeder, koek- en speculaaskruiden en een snufje zout toe en kneed het geheel tot een stevig deeg.
  • Kneed als laatste de kruidnoten door het boterkoekdeeg.
  • Verdeel het koekdeeg in een even laag over de bakvorm en bak de boterkoek in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
  • Laat de boterkoek helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.