Kruidnotenboterkoek
Heb je nog kruidnoten bewaard, maak er dan deze heerlijke kruidnotenboterkoek van. Of leg ze er speciaal voor apart want geloof mij: dit wil je maken!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: Bakken, boterkoek, fastfood friday, koek, koekjes, kruidnoten, kruidnotenboterkoek
Servings: 16 stukken
- 100 g witte basterdsuiker
- 100 g kristalsuiker
- 300 g ongezouten roomboter - zacht
- 300 g bloem
- 2 tl kaneelpoeder
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- snuf zout
- 100 g kruidnoten
Verwarm de oven voor op 200℃ boven- en onderwarmte en vet de bakvorm goed in. Bekleed desgewenst de bakvorm met een vel bakpapier.
Klop beide soorten suiker met de boter tot een romig mengsel.
Voeg dan de bloem, kaneelpoeder, koek- en speculaaskruiden en een snufje zout toe en kneed het geheel tot een stevig deeg.
Kneed als laatste de kruidnoten door het boterkoekdeeg.
Verdeel het koekdeeg in een even laag over de bakvorm en bak de boterkoek in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
Laat de boterkoek helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.