Ga terug
–+ servings
Speculaas-kruidnotentruffels
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Speculaas-kruidnotentruffels

Bereidingstijd30 min
Wachttijd1 uur
Porties: 28 stuks

Equipment

  • foodprocessor of stevige hakmolen
  • vel bakpapier

Ingrediënten

  • 300 g kruidnootjes
  • 200 g speculaas
  • 150 g mascarpone
  • 250 g melkchocolade
  • 100 g witte chocolade

Instructies

  • Maal de kruidnootjes en speculaas in de foodprocessor fijn. Voeg hier de mascarpone aan toe en maal dit mee tot een plakkerige substantie ontstaat.
  • Vorm balletjes van het koekdeeg en leg deze op een vel bakpapier. Leg de truffels 30 minuten in de koelkast zodat ze steviger kunnen worden.
  • Smelt ondertussen de melkchocolade en wentel hier de speculaas-kruidnotentruffels door. Leg ze nog eens 15 minuten terug in de koelkast.
  • Smelt de witte chocolade en verdeel deze over het laagje melkchocolade.
  • Leg de speculaas-kruidnotentruffels nog eens minimaal 15 minuten terug in de koelkast zodat ook de witte chocolade hard kan worden.
  • Bewaar de truffels luchtdicht in de koelkast.