Ga terug
+ servings
Tuna melt pastaschotel
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Tuna Melt pastaschotel

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Porties: 4 personen

Equipment

  • ovenschaal van ong. 20x25cm

Ingrediënten

  • 400 g penne
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 250 ml melk
  • 100 g Cheddar - geraspt
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • 200 g tonijn uit blik - uitgelekt
  • verse peterselie - fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en vet de ovenschaal in.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking bijna gaar. Haal ongeveer 2 minuten van de kooktijd af.
  • Maak ondertussen de Cheddarsaus door de boter in een steelpannetje te smelten.
  • Voeg de bloem toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg al roerend met een garde de melk toe en doe 75g van de geraspte Cheddar in de pan.
  • Verwarm de saus tot de kaas helemaal gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de penne af en schep deze door de kaassaus. Voeg hier ook de rode ui en tonijn aan toe.
  • Schep het geheel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de geraspte Cheddar.
  • Bak de pasta 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas bovenop gesmolten is. Garneer met verse peterselie en serveer direct.