Ga terug
+ servings
Mini Mexicaanse Saucijzenbroodjes
Recept afdrukken
4.25 van 4 stemmen

Mini Mexicaanse Saucijzenbroodjes

Porties: 22 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 350 gram rundergehakt
  • 80 gram mais uit blik
  • 2 eetlepels tacokruiden
  • jalapeños hoeveelheid naar wens
  • 75 gram geraspte cheddar
  • 2 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe het gehakt samen met de mais, tacokruiden, fijngehakte jalapeños, geraspte cheddar en 1 ei in een kom. Kneed alle ingrediënten door elkaar.
  • Rol het vel bladerdeeg uit en verdeel de gehaktvulling in twee lange stroken over de lengte van het bladerdeeg.
  • Snijd vervolgens het bladerdeeg over de lengte doormidden en vouw het deeg over de gehaktvulling (zie de video voor instructies). Zorg ervoor dat het bladerdeeg goed dichtgevouwen zit.
  • Snijd het deeg met de vulling in kleinere stukken en verdeel deze over bakplaat.
  • Klop het tweede ei los en smeer de bovenkant van de mini Mexicaanse saucijzenbroodjes in met het losgeklopte ei.
  • Bak de saucijzenbroodjes in het midden van de oven in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar.