Ga terug
–+ servings
Penne met Hollandse garnalen en paddestoelen
Recept afdrukken
3.12 van 9 stemmen

Video: Penne met Hollanse garnalen en paddestoelen

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 250 gram gedroogde penne
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 200 milliliter visbouillon
  • 200 gram mascarpone
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • peper en zout
  • handjevol rucola

Instructies

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een diepe pan aan tot het goed begint te geuren en de ui glazig wordt.
  • Snijd de kastanjechampignons grof en voeg deze aan de knoflook en ui toe. Bak de champignons mee tot ze bruin kleuren en slinken.
  • Doe vervolgens de penne in de pan gevolgd door de gezeefde tomaten en de visbouillon. Roer goed door en breng de saus aan de kook.
  • Doe de deksel op de pan en laat het gerecht 20 - 25 minuten zachtjes koken tot de pasta gaar is.
  • Voeg vijf minuten voor het einde van de kooktijd de Hollandse garnalen en de mascarpone toe zodat beide warm kunnen worden.
  • Breng het gerecht op smaak met peper en zout en garneer met fijngehakte rucola.