Plakkerige gembertempeh met kokosrijst
Tempeh, je kunt er alle kanten mee op. Extra lekker is deze plakkerige gember tempeh met kokosrijst. Staat zo op tafel en is een topper als je vegetarisch wilt eten.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: gembertempeh, kokosrijst, plakkerige tempeh, tempeh, vegetarisch
Servings: 2 personen
- 1 kop rijst (basmati of pandan)
- 1 blik kokosmelk - 400 ml
- 250 g tempeh - in blokjes
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 2 bosuitjes - in ringen (+1 extra voor garnering)
- 5 cm gember - geraspt
- 1 el donkere sojasaus
- 1 el honing
- 1 tl sambal oelek
- sap van 1/2 limoen
Was de rijst grondig onder de koude kraan. Doe de rijst vervolgens in een pan en schenk hier de kokosmelk bij.
Breng de kokosmelk aan de kook, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Kook de rijst in 10 minuten gaar.
Doe ondertussen de tempeh in een kom en voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe.
Schep goed om.
Verhit een beetje olie in een wok en wok hierin de tempeh 2-3 minuten op hoog vuur tot de buitenkant plakkerig is.
Schep de kokosrijst in diepe borden. Schep de tempeh er bovenop en garneer het gerecht met bosuitjes. Serveer er partjes limoen bij.