Plakkerig buikspek uit de slowcooker
Pak de slowcooker er maar bij want deze keer maken we er buikspek in. Het vlees wordt er heerlijk zacht van en is perfect om te eten met geurige rijst en gewokte groenten.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd4 uur uur 30 minuten min
Totale tijd4 uur uur 50 minuten min
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: buikspek, crockpot, plakkerige buikspek, slowcooker, spekblokjes, vlees, zoet vlees
Servings: 6 personen
- 1 kg buikspek zonder zwoerd - in blokjes van 3x3 cm
- 6 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 ui - gesnipperd
- 1 cm gember - in plakjes
- 4 el lichte sojasaus
- 3 el donkere sojasaus
- 2 el ketjap manis
- 2 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 el honing
- 50 ml mirin
Verwarm een koekenpan op de kookplaat en bak hierin de blokjes buikspek op hoog vuur goudbruin. Haal het spek uit de pan en fruit de knoflook, ui en gember in het overgebleven bakvet aan.
Doe het vlees samen met de knoflook, ui en gember in de pot van de slowcooker.
Roer alle overige ingrediënten door elkaar en schenk dit over het vlees in de pot.
Gaar het vlees 4 - 5 uur op HIGH tot het lekker zacht is.
Schep het vlees uit de pot en kook eventueel de saus tot de helft in. Schep het vlees weer door de ingekookte saus.