Pistache koekjes met witte chocolade
Ik ga nog even door op de pistache trein en maakte deze heerlijke pistache koekjes met witte chocolade. Knapperig, zoet - simpelweg heel lekker.
Voorbereidingstijd6 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Opstijven1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 26 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: fastfood friday, koekjes, pistache, pistache koekjes, witte chocolade
Servings: 20 koekjes
- 220 g ongezouten roomboter - zacht
- 150 g kristalsuiker
- 2 tl vanillesuiker
- 1 eidooier
- 280 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 50 g pistache nootjes
- 100 g bakvaste witte chocolate chips
- snuf zout
Doe de boter in de kom van de keukenmachine en voeg hier de suikers aan toe. Klop het geheel romig.
Doe de eidooier erbij en klop deze even mee.
Voeg de bloem, bakpoeder en een snuf zout aan de natte ingrediënten toe en kneed het geheel tot een stevig koekdeeg.
Spatel als laatste de pistachenootjes en witte chocolade door het deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast om stevig te worden.
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
Vorm 20 kleine balletjes van het koekdeeg en verdeel deze over de bakplaat.
Bak de koekjes 20 minuten in het midden van de oven gaar. Laat ze daarna volledig afkoelen.