Ga terug
+ servings
pistache koekjes bakken
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Pistache koekjes met witte chocolade

Ik ga nog even door op de pistache trein en maakte deze heerlijke pistache koekjes met witte chocolade. Knapperig, zoet - simpelweg heel lekker.
Voorbereidingstijd6 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Opstijven1 uur
Totale tijd1 uur 26 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: fastfood friday, koekjes, pistache, pistache koekjes, witte chocolade
Servings: 20 koekjes

Equipment

  • keukenmachine met deeghaak
  • plasticfolie
  • bakplaat met bakpapier

Ingredients

  • 220 g ongezouten roomboter - zacht
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 tl vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 g pistache nootjes
  • 100 g bakvaste witte chocolate chips
  • snuf zout

Instructions

  • Doe de boter in de kom van de keukenmachine en voeg hier de suikers aan toe. Klop het geheel romig.
  • Doe de eidooier erbij en klop deze even mee.
  • Voeg de bloem, bakpoeder en een snuf zout aan de natte ingrediënten toe en kneed het geheel tot een stevig koekdeeg.
  • Spatel als laatste de pistachenootjes en witte chocolade door het deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast om stevig te worden.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
  • Vorm 20 kleine balletjes van het koekdeeg en verdeel deze over de bakplaat.
  • Bak de koekjes 20 minuten in het midden van de oven gaar. Laat ze daarna volledig afkoelen.