Pastinaaksoep
Pastinaaksoep is een prima soepje om gauw even tussendoor te maken. Het heeft een vrij neutrale smaak waardoor het een makkelijke soep is om overal bij te kunnen serveren.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: lunch, voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: groentesoep, pastinaaksoep, soep recept
Servings: 4 personen
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 400 g pastinaak
- 750 ml groentebouillon
- 1 laurierblaadje
- 2 takjes tijm
- 2 el grove mosterd
- peper en zout
Verhit een beetje olie of boter in een diepe pan en fruit hierin de ui en knoflook aan, tot de ui glazig ziet.
Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Voeg de pastinaak toe aan de knoflook en de ui.
Schenk de groentebouillon in de pan en doe hier het laurierblaadje en de tijm bij. Roer even goed door en breng de soep aan kook.
Kook de pastinaaksoep 15 minuten tot de pastinaak helemaal zacht is geworden.
Haal het laurierblaadje uit de pan en voeg de mosterd toe. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.