Pasta vongole
Pasta vongole is een bekend en erg eenvoudig pastagerecht om te maken. Gebruik in plaats van vongole eventueel Hollandse kokkels, die zijn vaak een stuk makkelijker te krijgen.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: kokkels, pasta vongole, spaghetti
Servings: 4 personen
vergiet
ruime pan met deksel
- 1 kg venusschelpen of kokkels
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 ui - gesnipperd
- 150 ml witte wijn
- 1/2 bosje peterselie - fijngehakt
- 2 el extra vergine olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- peper en zout
- 300 g spaghetti
Doe de venusschelpen of kokkels in het vergiet en spoel goed af onder de kraan. Verwijder eventuele kapotte schelpen.
Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook en de ui tot de ui glazig ziet. Blus af met de witte wijn.
Voeg de vongole toe aan de pan en doe de deksel op de pan. Stoom de schelpjes in een minuut of 8-10 open. Schep af en toe om.
Kook ondertussen de spaghetti in een andere pan gaar en giet af.
Schep de gaargekookte spaghetti bij de vongole in de pan. Voeg de peterselie, extra vergine olijfolie, citroensap, peper en zout toe en schep goed om.
Serveer de pasta vongole direct.