Ga terug
+ servings
passievrucht ijs maken
Recept afdrukken
2.50 van 2 stemmen

Passievrucht ijs

Op en top zomers ijs, dat is dit passievruchtijs. Ik maak het ijs met de ijsmachine, maar mocht je die niet hebben dan vind je in het artikel hierboven alternatieve bereidingswijzen.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Afkoelen10 uur
Totale tijd10 uur 55 minuten
Gang: nagerecht
Trefwoord: ijs maken, ijsmachine, passievrucht, roomijs
Servings: 500 ml

Equipment

  • steelpan
  • garde
  • ijsmachine

Ingrediënten

  • 250 ml volle melk
  • 250 ml slagroom
  • 150 g kristalsuiker
  • 5 eidooiers
  • 150 g passievruchtpulp

Instructies

  • Doe de melk, slagroom en 100g kristalsuiker in een steelpannetje en verwarm het geheel tot de suiker helemaal is gesmolten.
  • Klop de overige suiker met de eidooiers op tot een lichtgeel mengsel.
  • Schenk de warme melk al kloppend bij de eidooiers in de kom en schenk het geheel weer terug in de steelpan.
  • Voeg de passievruchtpulp toe en verwarm het geheel al roerend tot het indikt.
  • Zet de custard weg in de koelkast en laat afkoelen tot 10℃
  • Laat de ijsmachine draaien en schenk het passievruchtbeslag in de ijsmachine. Laat de machine ongeveer 25 minuten draaien.
  • Schep het zachte ijs in een bak en zet deze weg in de vriezer tot het ijs hard is geworden.