Paratha met gekruide kip en kaas
In ons huis zijn we dol op paratha's en helemaal als die gevuld worden met kaas. Ik maakte deze keer een iets uitgebreidere versie en voegde er gekruide kip aan toe. Ook dat werd gelukkig met luid gejuich ontvangen.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: bijgerecht, lunch
Keuken: Indiaas
Trefwoord: fastfood friday, gekruide kip, gevulde paratha, paratha
Servings: 5 stuks
Gekruide kip
- 2 el olijfolie
- 1 tl uipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl kerriepoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl garam masala
- 1/4 tl kurkuma
- peper en zout
- 200 g kipfilet
En verder
- 5 paratha's
- 100 g geraspte Jong Belegen kaas
- verse koriander of peterselie ter garnering
Kruidenyoghurt
- 100 g yoghurt of kwark
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 el verse munt
- 1 el dille
Meng voor de kip de olie met alle kruiden en specerijen en wrijf hier de kip goed mee in.
Bak de kipfilets in 15-20 minuten helemaal gaar in een koekenpan. Pluk het vlees uit elkaar met twee vorken.
Haal de paratha's uit de vriezer. Bak ze een voor een in een laagje olie in een koekenpan.
Draai de paratha om zodra de onderkant bruin kleurt en verdeel een beetje van de kaas over de bovenkant van de paratha. Bak net zolang tot ook de andere kant van de paratha bruin kleurt.
Haal de paratha uit de pan. Verdeel er een beetje van de gekruide pulled chicken overheen en rol de paratha's op.
Leg de gevulde paratha's op een bord en garneer met een beetje verse peterselie.
Roer alle ingrediënten voor het kruidensausje door elkaar en serveer deze bij de gevulde paratha's.