Ga terug
+ servings
tuna melt
Recept afdrukken
No ratings yet

Ovenschotel met tonijn, sperziebonen en kaassaus

Je hebt zo van die gerechten, die zijn gewoon ideaal voor doordeweekse dagen. AGV'tjes, ovenschotels, pasta gerechten... Deze Tuna melt ovenschotel met tonijn, aardappeltjes, sperziebonen en kaassaus schaar ik er ook onder. Super lekker, goed te preppen en weer op te warmen... Perfect dus!
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: makkelijke maaltijd, ovenschotel, tuna melt
Servings: 4 personen

Equipment

  • ovenschaal van 25x20 cm

Ingredients

  • 500 g krieltjes - gewassen
  • 400 g sperziebonen
  • 1 rode ui - in halve ringen
  • 3 blikjes (145g) tonijn op zonnebloemolie
  • 2 tomaten - in plakjes

Kaassaus

  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 400 ml melk
  • 150 g geraspte cheddar
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout

Instructions

  • Verwarm een ruime pan met water op het vuur en kook hierin de krieltjes en sperziebonen 15 minuten voor.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Schep de gekookte krieltjes en sperziebonen in de ovenschaal en verdeel hier de rode ui, tonijn en plakken tomaat overheen.
  • Smelt voor de kaassaus de boter in een steelpannetje. Voeg hier de bloem aan toe en bak deze 2 minuten mee, tot een zanderige textuur onstaat.
  • Schenk dan al roerend de melk in het pannetje en breng dit aan de kook. Roer door tot de saus indikt en voeg dan de geraspte cheddar en knoflookpoeder toe.
  • Roer de kaassaus door tot de cheddar helemaal is gesmolten en breng op smaak met peper en zout.
  • Schenk de kaassaus over de ingrediënten in de ovenschaal en bak de Tuna Melt ovenschotel nog eens 20 minuten in de oven.