Ovenschotel met gehaktballetjes
Een AGV'tje, maar dan anders. Hoewel je de aardappelen er nog even bij moet denken want deze ovenschotel met gehaktballetjes bevat het vlees èn lekker veel groenten. Wat je er verder bij serveert is helemaal aan jou: aardappel, rijst, pasta... het kan allemaal!
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: gehaktballetjes, groentesaus, ovengerecht, ovenschotel
Servings: 4 personen
Groentesaus
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 courgette - in partjes
- 1 paprika - in blokjes
- 1 winterpeen - in blokjes
- 250 g kastanjechampignons - in plakjes
- 1 el tomatenpuree
- 1 el oregano
- 1/2 el gedroogde basilicum
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el balsamico-azijn
- 400 ml gezeefde tomaten
- peper en zout
Gehaktballetjes
- 500 g rundergehakt
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1 sjalot - gesnipperd
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
En verder
- 1 bol mozzarella
- verse basilicum
Verhit een beetje olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en groenten aan, tot de ui glazig begint te zien.
Doe dan de groenten in de pan en bak deze 10 minuten mee.
Doe de kruiden en specerijen, tomatenpuree en passata in de pan. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
Laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en kneed er balletjes van.
Bak de gehaktballetjes in een koekenpan rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Schep de groentesaus in de ovenschaal en verdeel hier de gehaktballetjes overheen.
Breek de mozzarella in stukken en verdeel deze over de ovenschaal.
Bak het gerecht 25 minuten in het midden van de oven, tot de kaas is gesmolten. Garneer met verse basilicum en serveer met pasta, rijst of aardappelen.