Oranjetompouce met sinaasappelglazuur
Oranje boooooven, oranje boooooven. Leve deze oranjetompouce met sinaasappelglazuur. Want waarom in de rij staan bij HEMA als je de allerlekkerste zelf kunt maken?!
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Opstijven banketbakkersroom2 uur uur
Totale tijd2 uur uur 40 minuten min
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: koningsdag, oranjeglazuur, oranjetompouce, sinaasappelglazuur, tompouce, vanilleroom
Servings: 6 stuks
- 1 vel koelvers bladerdeeg
Vanilleroom
- 50 g custardpoeder
- 1 ei
- 50 g kristalsuiker
- 1 vanillestokje
- 500 ml volle melk
En verder
- 1 el sinaasappelsap
- mespuntje oranje kleurstof
- 100 g poedersuiker
- 125 ml slagroom
- 6 partjes mandarijn
Verwarm de oven voor op 180℃ boven-en onderwarmte.
Leg het vel bladerdeeg tussen twee vellen bakpapier tussen de bakplaten. Schuif de bakplaten de oven in en bak het bladerdeeg in 20 minuten goudbruin en krokant. Laat het bladerdeeg helemaal afkoelen.
Klop de custardpoeder met het ei en de kristalsuiker tot een romig, klontvrij beslagje. Doe het leeggeschraapte vanillestokje samen met het vanillemerg en de melk in een steelpannetje en verwarm dit.
Haal het lege vanillestokje de warme melk en schenk de melk al kloppend op het custardpapje.
Schenk alles weer terug in de pan en kook de custard al roerend een paar minuten tot deze lekker dik is geworden. Zet de vanilleroom in de koelkast en laat helemaal afkoelen.
Snijd het afgekoelde bladerdeeg in 12 gelijke rechthoeken.
Schep de vanilleroom in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit toefjes van de vanilleroom op 6 plakjes bladerdeeg.
Roer voor het oranjeglazuur de sinaasappelsap met de oranje kleurstof en de poedersuiker glad. Verdeel het oranjeglazuur over de overige plakjes bladerdeeg en leg deze bovenop het bladerdeeg met vanilleroom.
Klop de slagroom (eventueel met een lepel poedersuiker) stijf en schep deze in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
Spuit een baan slagroom op iedere oranjetompouce en leg op iedere tompouce een partje mandarijn. Serveer de tompoucen direct of bewaar ze maximaal een dag in de koelkast.