Ga terug
+ servings
cheesecake met sinaasappel
Recept afdrukken
No ratings yet

Oranje cheesecake uit de slowcooker

Deze oranje cheesecake is natuurlijk super leuk voor Koningsdag, maar eigenlijk kan hij elk moment van het jaar. De cheesecake is namelijk lekker fris dankzij de smaak van sinaasappel. En helemaal tof: hij is gemaakt in de slowcooker!
Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd2 uur 30 minuten
Opstijven6 uur
Totale tijd9 uur 30 minuten
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: cheesecake, koningsdag, oranje cheesecake, slowcooker cheesecake
Servings: 1 taart (20cm)

Equipment

Ingredients

Voor de bodem

  • 200 g Jodekoeken
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 75 g boter

Cheesecakevulling

  • 600 g naturel roomkaas
  • 100 g crème fraîche
  • 125 g suiker
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 el bloem
  • 3 eieren
  • 1 eidooier

Oranje topping

  • 200 ml multivitamine drank
  • 3 blaadjes gelatine

Instructions

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen van de vorm in.
  • Breek de jodekoeken in de Russell Hobbs Desire Matte Mini Hakmolen en maal ze fijn. Voeg de geraspte sinaasappelschil aan de koekkruimels toe.
  • Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk goed aan met een lepel.
  • Klop voor de cheesecakevulling alle ingrediënten goed op. Voeg dan een voor een de eieren en de eidooier toe en spatel deze rustig door het beslag.
  • Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en plaats de springvorm in de Russell Hobbs Satisfry multicooker.
  • Zet de multicooker op slowcookstand High en gaar de cheesecake 2,5 uur.
  • Zet daarna de multicooker uit en steek een pollepel tussen de deksel zodat deze iets open blijft staan. Laat de cheesecake nog een uur in de multicooker staan.
  • Haal de springvorm uit de multicooker en zet deze op het aanrecht. Laat de cheesecake afkoelen naar kamertemperatuur.
  • Laat de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water weken.
  • Schenk de multivitamine in een steelpannetje en verwarm dit op de kookplaat. Voeg de gelatine toe en roer goed door tot de gelatine is gesmolten.
  • Laat de multivitamine heel iets afkoelen en schenk de mix daarna over de bovenkant van de cheesecake.
  • Zet de oranje cheesecake minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een hele nacht in de koelkast om op te stijven.