Ga terug
+ servings
airfryer oliebollen
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Oliebollen uit de Airfryer

Wist je dat het heel makkelijk is om oliebollen in de Airfryer te maken? Het zorgt voor veel minder vette bollen die een stuk sneller klaar zijn. Lekker als alternatief voor de bekende vette bol.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Rijstijd1 uur
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: Airfryer recept, oliebollen, oliebollen bakken, oliebollen uit de airfryer
Servings: 16 stuks

Equipment

Ingrediënten

  • 400 ml melk
  • 1 zakje instant gist (7g)
  • 25 g kristalsuiker
  • 600 g patent bloem
  • 1/2 el zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 100 g rozijnen
  • snuf zout

Instructies

  • Schenk de melk in een steelpannetje en verwarm dit naar lauwwarm.
  • Meng de melk met de gist en kristalsuiker en laat dit goedje 10 minuten staan, tot het begint te schuimen.
  • Doe de bloem in de kom van de keukenmachine en voeg hier de olie, het ei en het gistpapje aan toe. Meng het geheel met de garde tot een egaal beslag.
  • Voeg dan de rozijnen en een snuf zout toe en meng het nog even goed.
  • Dek de kom af met een natte theedoek en laat het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Verwarm de Airfryer naar 200℃.
  • Schep met een ijslepel vier bollen van het oliebollendeeg in de Airfryer. Spray een beetje olie over de bovenkant van het deeg.
  • Bak de oliebollen in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Draai ze halverwege de baktijd een keertje om.