Okonomiyaki
Okonomiyaki is een Japanse hartige pannenkoek waar je eindeloos mee kunt variëren. Ik maakte een hele simpele versie met Chinese kool, bosui en taugé. Mega lekker!
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: hartige pannenkoek, okonomiyaki, pannenkoeken
Servings: 2 stuks
- 100 g bloem
- 100 ml dashi bouillon
- 2 eieren
- 2 el neutrale olie
- 300 g Chinese kool - fijngesneden
- 2 bosuitjes - in ringen
- 100 g taugé
Tonkatsu saus
- 50 g ketchup
- 2 el Worcestershire sauce
- 2 tl sojasaus
- 1 tl kristalsuiker
Doe de bloem, dashi, eieren en neutrale olie in een kom en klop dit op tot een klontvrij beslag.
Schep vervolgens de kool, bosuitjes en taugé door het beslag.
Verhit een koekenpan op het vuur en bak hierin de Okonomiyaki aan weerszijden bruin.
Roer alle ingrediënten voor de Tonkatsu saus door elkaar.
Leg de hartige pannenkoeken op een bord en top deze af met streepjes mayonaise en tonkatsu saus. Garneer met extra bosui en taugé.