Met couscous gevulde aubergines
Deze met couscous gevulde aubergines hebben als garnering amandelen met een rooksmaak, heerlijk!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, lunch
Keuken: Marokkaans
Trefwoord: amandelen, couscous, gegrilde aubergine, gevulde aubergine, ovengerecht, vegetarisch
Servings: 2 personen
oven
bakplaat met bakpapier
- 2 aubergines - over de lengte ingesneden
- 100g g couscous
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 ui - gesnipperd
- 1 tl kaneelpoeder
- sap van 1/2 citroen
- gekookt water
- 5 cherrytomaatjes - gehalveerd
- 50 g amandelen met rooksmaak - grofgehakt
- peper en zout
Sausje
- 50 ml Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Leg de ingesneden aubergines op de bakplaat en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Grill de aubergines 30 min in het midden van de oven tot ze zacht zijn.
Doe ondertussen de couscous met de knoflook, ui, kaneelpoeder en het citroensap in een kom. Schenk hier gekookt water bij tot de couscous net onder staat.
Leg een bord omgekeerd op de kom en laat de couscous op deze manier gaar stomen.
Voeg de cherrytomaatjes aan de gegaarde couscous toe en schep even kort om. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de aubergines met de couscous en schuif ze nog even 10 minuten terug in de oven.
Roer voor het sausje alle ingrediënten door elkaar.
Drizzle de knoflooksaus over de gevulde aubergines zodra deze de oven uit komen. Garneer met de gerookte amandelen en verse peterselie.