Mediterraanse hartige muffins
Of je ze nu warm of koud eet, deze Mediterraanse hartige muffins gaan er altijd in.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: brunch, lunch, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: hartige snack, hartige taart, lunch, meeneem lunch, muffin, snack
Servings: 12 stuks
- 250 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 100 ml volle melk
- 50 ml olijfolie
- 50 g Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 1 teentje knoflook geraspt
- 1 geroosterde puntpaprika fijngesneden
- 1/2 courgette julienne
- 75 g feta verkruimeld
Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht en vet een muffinvorm goed in. Gebruik eventueel muffinpapiertjes.
Roer de bloem en bakpoeder door elkaar en voeg hier vervolgens de melk, olijfolie, Griekse yoghurt en eieren aan toe. Spatel het geheel even door, er mogen best klontjes in het beslag zitten.
Spatel de knoflook, puntpaprika, courgette en feta door het muffinbeslag.
Schep 12 muffinvormpjes vol met het muffinbeslag en bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar.