Marokkaanse kip uit de instant pot
Deze Marokkaanse kip uit de instant pot is warm, geurig en ultiem comfort food. Door het te bereiden in de instant pot is het ook nog eens een fluitje van een cent.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Onder druk komen10 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Trefwoord: comfort food, crockpot, eenpansgerecht, instant pot, kip, kipgerecht, makkelijke maaltijd, marokkaanse kip, parelcouscous, warm vlees
Servings: 4 personen
- 1 tl kurkuma
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 el rozenharissa
- 1/2 tl gemberpoeder
- peper en zout
- 6 kippendijen - met bot
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 ui - gesnipperd
- 150 g parelcouscous
- 200 g kikkererwten uit blik - uitgelekt
- 50 g rozijnen
- 400 ml kippenbouillon
- verse peterselie - fijngehakt
Mix alle kruiden en specerijen samen met peper en zout en wrijf hier de kippendijen mee in.
Zet de instantpot op SAUTE en braad de kippendijen aan in de instant pot.
Haal de kip even uit de pot en fruit de knoflook en ui aan tot de ui glazig ziet.
Leg de kip weer in de pot en voeg de parelcouscous, kikkererwten, rozijnen en kippenbouillon toe.
Draai de deksel op de pan en sluit het stoomventiel. Zet de instant pot op POULTRY of MANUAL en stel de timer in op 10 minuten.
Draai zodra de timer afgaat het stoomventiel (PAS OP!) open en laat de druk uit de pot ontsnappen.
Serveer de Marokkaanse kip direct of bewaar in de koelkast/vriezer.