Ga terug
+ servings
mango havermout
Recept afdrukken
No ratings yet

Mango Sticky rice havermout

Voor deze Mango sticky rice havermout toverde ik mijn favoriete Thaise dessert om tot een lekker en voedzaam ontbijtje.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: ontbijt
Keuken: Hollands, Thais
Trefwoord: havermout, mango, ontbijt, sticky rice
Servings: 2 personen

Ingrediënten

Havermout

  • 100 g havermout
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 ml water
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zout

Kokossaus

  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el kristalsuiker
  • 1/2 el maizena
  • snufje zout

En verder

  • 2 el geraspte kokos
  • 1 rijpe mango - in plakken

Instructies

  • Doe de havermout met de kokosmelk, water, vanille-extract en het zout in een steelpannetje. Roer goed door en kook de havermout gaar.
  • Roer ondertussen de ingrediënten voor de kokossaus tot een klontvrije saus. Schenk dit in een pan en verwarm dit tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • Bak de geraspte kokos in een koekenpan tot deze lichtbruin kleurt.
  • Schep de havermout in komen en top af met mango, de kokossaus en de geraspte kokos.