Mango Sticky rice havermout
Voor deze Mango sticky rice havermout toverde ik mijn favoriete Thaise dessert om tot een lekker en voedzaam ontbijtje.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: ontbijt
Keuken: Hollands, Thais
Trefwoord: havermout, mango, ontbijt, sticky rice
Servings: 2 personen
Havermout
- 100 g havermout
- 200 ml kokosmelk
- 250 ml water
- 1 tl vanille-extract
- snufje zout
Kokossaus
- 200 ml kokosmelk
- 1 el kristalsuiker
- 1/2 el maizena
- snufje zout
En verder
- 2 el geraspte kokos
- 1 rijpe mango - in plakken
Doe de havermout met de kokosmelk, water, vanille-extract en het zout in een steelpannetje. Roer goed door en kook de havermout gaar.
Roer ondertussen de ingrediënten voor de kokossaus tot een klontvrije saus. Schenk dit in een pan en verwarm dit tot de saus de gewenste dikte heeft.
Bak de geraspte kokos in een koekenpan tot deze lichtbruin kleurt.
Schep de havermout in komen en top af met mango, de kokossaus en de geraspte kokos.