Macaroni carbonara met broccoli
Als je dol bent op pasta carbonara, vind je deze simpele macaroni carbonara met geroosterde broccoli wellicht ook lekker. Zo klaar en de broccoli zorgt voor een fijne verandering van smaak.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: carbonara, geroosterde broccoli, macaroni recept, pasta carbonara
Servings: 4 personen
- 400 g broccoli roosjes
- 400 g macaroni
- 125 g pancetta blokjes of spekblokjes
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 4 eieren
- 1 eidooier
- 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 50 g Pecorino - geraspt
- peper en zout
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht en spreid de broccoliroosjes uit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en een snuf zout en rooster de broccoli 25 minuten in het midden van de oven.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak ondertussen in een ruime pan de pancetta knapperig. Voeg het teentje knoflook toe en bak mee tot deze goed begint te geuren.
Klop de eieren met de eidooier, beide soorten kaas en een flinke snuf zwarte peper op.
Giet de macaroni af en voeg deze toe aan de spekblokjes in de pan. Schep even goed om. Voeg ook de geroosterde broccoli toe.
Haal de pan van het vuur en schenk het eimengsel in de pan. Schep onmiddellijk door zodat het ei niet de kans krijgt om te stollen.
Blijf doorroeren tot de kaas is gesmolten en breng de macaroni carbonara eventueel op smaak met extra peper en zout.