Maaltijdsalade met tonijn en geroosterde sperziebonen
De combinatie tonijn en sperziebonen is altijd een goede, maar door de sperzieboontjes tegelijkertijd met de aardappels in de oven te roosteren, wordt deze salade nog véél lekkerder. Ideaal om als meeneemlunch te maken!
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Gang: salade
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappelsalade, maaltijdsalade, sperziebonen, tonijn
Servings: 2 personen
- 200 g krieltjes - gewassen
- 250 g haricots verts of sperziebonen
- 1 rode ui - in halve ringen
- 200 g tonijn uit blik op olie
- 100 g romaine sla - in reepjes
Dressing
- 2 el mayonaise
- 1 el olie uit het blikje tonijn
- 1 tl mosterd of mosterdazijn
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 220℃ hetelucht.
Verspreid de krieltjes en de boontjes over de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Rooster de aardappels en boontjes 25 minuten.
Hussel ondertussen de rode ui, tonijn en romaine door elkaar en voeg hier de aardappels en boontjes aan toe.
Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar en schep dit door de salade. Serveer direct of bewaar in de koelkast.