Krieltjessalade met zalm en groene kruiden
Deze krieltjessalade met zalm en groene kruiden zorgt voor instant zomervibes. Een frisse salade die heerlijk is als lunch, maar ook als bijgerecht voor een etentje in de tuin of voor bij de barbecue.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: salade
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappelsalade, bbq bijgerecht, bijgerecht, groene asperges, krieltjes, krieltjessalade
Servings: 4 personen
- 600 g voorgekookte krieltjes
- 300 g groene aspergetips
- 5 g verse dille
- 5 g verse peterselie
- 5 g verse bieslook
- 2 bosuitjes - in ringen
- 250 g warm gerookte zalm
Dressing
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 el water
- 1 el olijfolie
- 1 tl kappertjes
- peper en zout
Bak de krieltjes in een koekenpan helemaal gaar of stop ze 6-8 minuten in de Airfryer op 200℃.
Kook de groene aspergetips 2 minuten in een pannetje met kokend water. Spoel af onder de koude kraan.
Meng de krieltjes met de groene asperges, verse kruiden en de bosui.
Pluk de warmgerookte zalm in grove stukken uit elkaar en meng deze met de rest van de ingrediënten.
Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep de dressing door de aardappelsalade.