Ga terug
+ servings
krieltjessalade met gerookte zalm
Recept afdrukken
No ratings yet

Krieltjessalade met zalm en groene kruiden

Deze krieltjessalade met zalm en groene kruiden zorgt voor instant zomervibes. Een frisse salade die heerlijk is als lunch, maar ook als bijgerecht voor een etentje in de tuin of voor bij de barbecue.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: salade
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappelsalade, bbq bijgerecht, bijgerecht, groene asperges, krieltjes, krieltjessalade
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 g voorgekookte krieltjes
  • 300 g groene aspergetips
  • 5 g verse dille
  • 5 g verse peterselie
  • 5 g verse bieslook
  • 2 bosuitjes - in ringen
  • 250 g warm gerookte zalm

Dressing

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el water
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl kappertjes
  • peper en zout

Instructies

  • Bak de krieltjes in een koekenpan helemaal gaar of stop ze 6-8 minuten in de Airfryer op 200℃.
  • Kook de groene aspergetips 2 minuten in een pannetje met kokend water. Spoel af onder de koude kraan.
  • Meng de krieltjes met de groene asperges, verse kruiden en de bosui.
  • Pluk de warmgerookte zalm in grove stukken uit elkaar en meng deze met de rest van de ingrediënten.
  • Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep de dressing door de aardappelsalade.