Komkommersalade met groene kruiden en rode ui
Met komkommersalade kun je natuurlijk alle kanten op, je kunt er zó veel mee variëren. Dit is een recept met groene kruiden en rode ui. Kleurrijk en ontzettend smaakvol.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: bbq bijgerecht, komkommer, komkommersalade
Servings: 4 personen (bijgerecht)
- 2 komkommers - in blokjes
- 1 rode ui - in dunne halve ringen
- 5 g dille - grof gesneden
- 5 g basilicum - grof gesneden
- 5 g peterselie - grof gesneden
- 5 g munt - grof gesneden
- 4 el extra vergine olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- 30 g pijnboompitjes
- peper en zout
Meng de blokjes komkommer met de rode ui, dille, basilicum, peterselie, olijfolie en witte wijnazijn.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en schep deze door de komkommersalade.
Breng de salade op smaak met peper en zout.