Koekjes met witte chocolade & framboos
Koekjes bakken staat wellicht niet op je to do lijstje tijdens de warme zomermaanden, maar deze koekjes met witte chocolade en framboos zijn juist nu heel geschikt. Ze smaken namelijk lekker fris en aangezien je ze het beste in de koelkast kunt bewaren, zijn ze ergens ook nog verkoelend. Win win!
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolatechip cookies, fastfood friday, frambozen, koekjes, witte chocolade
Servings: 10 stuks
elektrische (hand)mixer
bakplaat met bakpapier
- 220 g ongezouten roomboter - zacht
- 150 g kristalsuiker
- 2 tl vanillesuiker
- 1 eidooier
- 275 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 100 g witte bakvaste chocolate chips
- 100 g verse frambozen
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
Doe de boter in de kom van de keukenmachine en voeg hier de suikers aan toe. Klop luchtig.
Voeg de eidooier toe en meng deze door het botermengsel.
Doe dan de bloem, bakpoeder en het zout in de kom en meng het geheel tot een zacht koekdeeg.
Voeg de witte chocolate chips toe en meng deze door het beslag.
Doe tot slot de frambozen in de kom en meng kort(!). Het is niet de bedoeling dat de frambozen helemaal gepureerd worden, er mogen best wat grove stukken tussen zitten.
Vorm 10 ballen van het koekdeeg (dit kan iets plakkerig zijn) en verspreid deze over de bakplaat.
Bak de koeken 10 minuten in het midden van de oven en laat ze volledig afkoelen op het aanrecht.
Bewaar luchtdicht in de koelkast.