Ga terug
+ servings
koekjes met witte chocolade
Recept afdrukken
No ratings yet

Koekjes met witte chocolade & framboos

Koekjes bakken staat wellicht niet op je to do lijstje tijdens de warme zomermaanden, maar deze koekjes met witte chocolade en framboos zijn juist nu heel geschikt. Ze smaken namelijk lekker fris en aangezien je ze het beste in de koelkast kunt bewaren, zijn ze ergens ook nog verkoelend. Win win!
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolatechip cookies, fastfood friday, frambozen, koekjes, witte chocolade
Servings: 10 stuks

Equipment

  • elektrische (hand)mixer
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 220 g ongezouten roomboter - zacht
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 tl vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 275 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 g witte bakvaste chocolate chips
  • 100 g verse frambozen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
  • Doe de boter in de kom van de keukenmachine en voeg hier de suikers aan toe. Klop luchtig.
  • Voeg de eidooier toe en meng deze door het botermengsel.
  • Doe dan de bloem, bakpoeder en het zout in de kom en meng het geheel tot een zacht koekdeeg.
  • Voeg de witte chocolate chips toe en meng deze door het beslag.
  • Doe tot slot de frambozen in de kom en meng kort(!). Het is niet de bedoeling dat de frambozen helemaal gepureerd worden, er mogen best wat grove stukken tussen zitten.
  • Vorm 10 ballen van het koekdeeg (dit kan iets plakkerig zijn) en verspreid deze over de bakplaat.
  • Bak de koeken 10 minuten in het midden van de oven en laat ze volledig afkoelen op het aanrecht.
  • Bewaar luchtdicht in de koelkast.