Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Kippenvleugeltjes in Thaise Marinade
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Marineren
8
uur
uur
Totale tijd
8
uur
uur
30
minuten
min
Gang:
bijgerecht, borrelhapje
Keuken:
Thais
Trefwoord:
chickenwings, kippenvleugels
Servings:
2
personen
Equipment
kom of ziplockbag
bakplaat met bakpapier
Ingredients
500
g
kippenvleugeltjes (ongemarineerd)
4
el
sojasaus
2
el
vissaus
sap van 1 limoen
2
el
donkerbruine basterdsuiker
2
teentjes
knoflook
- fijngehakt
1
sjalot
- gesnipperd
1
tl
gember
- fijngehakt
Instructions
Doe de kippenvleugeltjes in een kom of ziplockbag.
Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en voeg de marinade toe aan de kippenvleugeltjes. Schep goed om.
Laat de kip bij voorkeur een nacht marineren.
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Verspreid de kippenvleugeltjes over de bakplaat en bak ze in 25 minuten gaar. Keer ze halverwege de baktijd een keertje om.
Laat de gebakken kippenvleugeltjes een paar minuutjes afkoelen voor je ze serveert.