Ga terug
+ servings
kippenvleugels uit de oven
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Kippenvleugeltjes in Thaise Marinade

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Marineren8 uur
Totale tijd8 uur 30 minuten
Gang: bijgerecht, borrelhapje
Keuken: Thais
Trefwoord: chickenwings, kippenvleugels
Servings: 2 personen

Equipment

  • kom of ziplockbag
  • bakplaat met bakpapier

Ingredients

  • 500 g kippenvleugeltjes (ongemarineerd)
  • 4 el sojasaus
  • 2 el vissaus
  • sap van 1 limoen
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 1 tl gember - fijngehakt

Instructions

  • Doe de kippenvleugeltjes in een kom of ziplockbag.
  • Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en voeg de marinade toe aan de kippenvleugeltjes. Schep goed om.
  • Laat de kip bij voorkeur een nacht marineren.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Verspreid de kippenvleugeltjes over de bakplaat en bak ze in 25 minuten gaar. Keer ze halverwege de baktijd een keertje om.
  • Laat de gebakken kippenvleugeltjes een paar minuutjes afkoelen voor je ze serveert.