Ga terug
+ servings
kip met mozzarella uit de oven
Recept afdrukken
4 van 2 stemmen

Kip met mozzarella & tomatensalsa

Soms heb je gewoon een maaltijd nodig die je niet teveel moeite kost. Met niet zulke bijzondere ingrediënten en die je kunt eten met zowel brood of pasta of rijst of wat je dan ook maar in huis hebt. Deze kip met mozzarella en tomatensalsa is precies zo'n gerecht.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gebraden kip, kip uit de oven, mozzarella, tomatensalsa
Servings: 2 personen

Equipment

  • ovenbestendige pan

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 ml gezeefde tomaten
  • 1 bol mozzarella - in plakken
  • 1 el pijnboompitten
  • peper en zout

Tomatensalsa

  • 2 tomaten - in kleine blokjes
  • 1/2 sjalot - gesnipperd
  • 2 el verse basilicum
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Kruid de kipfilets met de Italiaanse kruiden.
  • Verhit de olie in een ovenbestendige pan en bak hierin de kipfilets rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en leg even apart.
  • Fruit in het achtergebleven bakvet de sjalot en knoflook aan. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
  • Schenk de gezeefde tomaten in de pan en roer even goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de kipfilets in de tomatensaus. Verdeel de mozzarella en de pijnboompitjes over de kipfilets.
  • Zet de pan in de oven en bak de kip in 25 minuten gaar.
  • Schep ondertussen voor de tomatensalsa alle ingrediënten om.
  • Verdeel de salsa over de kip zodra deze uit de oven komt en serveer direct.