Kip in gegrilde paprikasaus
Deze kip in gegrilde paprikasaus is lekker om te eten op een warme dag, maar kan juist ook weer heel goed als comfortfood op een regenachtige dag. Eet het met stokbrood, rijst of pasta. Waar je dan ook maar zin in hebt.
Voorbereidingstijd40 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd1 uur uur 5 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: gegrilde paprika, kip, kiprecept, nieuwsbrief recept
Servings: 2 personen
bakplaat met bakpapier
blender of foodprocessor
- 3 rode paprika's - in grove stukken
- 1 ui - in grove stukken
- 3 teentjes knoflook - geplet en gepeld
- olijfolie
- 400 ml Tomato Frito
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 4 kippendijen
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180℃.
Verspreid de stukken paprika, ui en de teentjes knoflook over een bakplaat en grill de groenten in 30 minuten zacht.
Doe de gegrilde groenten in een blender, samen met de Tomato Frito, paprikapoeder en oregano. Maal het geheel tot een gladde saus.
Smelt een klontje boter in een ruime pan en bak hierin de kippendijen bruin.
Schenk de paprikasaus bij de kip in de pan en breng deze aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat zachtjes sudderen tot de kip gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Breng de kip in gegrilde paprikasaus op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een beetje crème fraîche toe voor een romige saus.