Kabeljauw in kruidenboter-citroensaus
De ster van dit gerecht is eigenlijk de kruidenboter-citroensaus; stiekem is de kabeljauw een beetje bijzaak. De saus is heerlijk om te dippen met vers brood dus serveer dat er sowieso bij.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: citroen, kabeljauw, kruidenboter, kruidenbotersaus, visgerecht, visrecept
Servings: 4 personen
- 4 moten kabeljauw
- 100 g ongezouten roomboter - gesmolten
- 4 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 el fijne mosterd
- sap van 1 citroen
- 1/2 tl paprikapoeder
- 2 el peterselie - fijngehakt
- 1 el bieslook - fijngehakt
- 1/2 el dille - fijngehakt
- peper en zout
Verhit een klontje boter of lepel olie in een koekenpan.
Kruid de kabeljauw rondom met peper en zout en bak de vis in ongeveer 6 minuten gaar.
Doe ondertussen alle andere ingrediënten in een steelpannetje en verwarm dit al roerend op de kookplaat.
Schenk de kruidenboter-citroensaus bij de kabeljauw in de pan zodra de vis gaar is en zet lekker de hele pan op tafel.