Ga terug
+ servings
japans voorgerecht
Recept afdrukken
No ratings yet

Japanse carpaccio

Ik at ooit eens 'Japanse carpaccio' in een Aziatische tapasrestaurant. En dat viel zó tegen dat ik dacht: "dat moet beter kunnen". Bij deze mijn zelfmaak recept, super eenvoudig en toch echt meer Japans dan ik voorgeschoteld kreeg.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: voorgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: carpaccio, japans, koud voorgerecht, voorgerecht vlees
Servings: 2 personen

Ingredients

  • 2 porties rundercarpaccio
  • 100 g zeewiersalade
  • 2 el sojaboontjes
  • 1 bosui - in hele dunne ringen
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 2 el Kewpie mayonaise

Japanse dressing

  • 2 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • 1 el rijstazijn
  • 1/2 tl sesamolie
  • sap van 1/2 limoen

Instructions

  • Verdeel de rundercarpaccio over twee borden.
  • Roer alle ingrediënten voor de Japanse dressing door elkaar en sprenkel deze over de carpaccio.
  • Schep een beetje zeewiersalade in het midden van de carpaccio en verdeel de sojaboontjes, bosui en geroosterde sesamzaadjes over het vlees.
  • Verdeel hier en daar enkele toefjes Kewpie mayonaise over de carpaccio.