Japanse carpaccio
Ik at ooit eens 'Japanse carpaccio' in een Aziatische tapasrestaurant. En dat viel zó tegen dat ik dacht: "dat moet beter kunnen". Bij deze mijn zelfmaak recept, super eenvoudig en toch echt meer Japans dan ik voorgeschoteld kreeg.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: voorgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: carpaccio, japans, koud voorgerecht, voorgerecht vlees
Servings: 2 personen
- 2 porties rundercarpaccio
- 100 g zeewiersalade
- 2 el sojaboontjes
- 1 bosui - in hele dunne ringen
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- 2 el Kewpie mayonaise
Japanse dressing
- 2 el sojasaus
- 1 el mirin
- 1 el rijstazijn
- 1/2 tl sesamolie
- sap van 1/2 limoen
Verdeel de rundercarpaccio over twee borden.
Roer alle ingrediënten voor de Japanse dressing door elkaar en sprenkel deze over de carpaccio.
Schep een beetje zeewiersalade in het midden van de carpaccio en verdeel de sojaboontjes, bosui en geroosterde sesamzaadjes over het vlees.
Verdeel hier en daar enkele toefjes Kewpie mayonaise over de carpaccio.