Jambalaya uit de oven
Jambalaya is een lekker gekruid rijstgerecht, vaak met een combinatie van vlees en vis. Ik maakte een variant uit de oven. Lekker met kipworstjes, kipfilet en grote garnalen.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bakplaat, jambalaya, makkelijke maaltijd, ovengerecht, traybake
Servings: 4 personen
- 200 g rijst
- 300 g kipbraadworstjes - in drieën
- 1 kipfilet - in stukken
- 2 groene paprika's - in stukken
- 1 ui - in grove stukken
- 2 el cajunkruiden
- 400 g tomatenblokjes
- 200 g garnalen - gepeld en schoongemaakt
- verse koriander/peterselie
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verwarm de oven voor op 200℃ en vet de bakplaat in.
Verdeel de kipbraadworstjes, kipfilet, paprika, ui en een eetlepel cajunkruiden over de bakplaat. Besprenkel dit met olijfolie en bak het geheel 15 minuten in het midden van de oven.
Voeg na 15 minuten de rijst, tomatenblokjes, garnalen en de rest van de cajunkruiden toe.
Schep het geheel goed om en schuif nogmaals voor 10 minuten in de oven, tot de garnalen helemaal gaar zijn.
Garneer de Jambalaya met verse koriander of peterselie.