Hollandse club sandwich
Ik ben dol op een goede club sandwich voor de lunch. Nu het graskaas seizoen weer is begonnen, kon ik het niet laten om een lekkere Hollandse club sandwich te maken. Compleet met lekkere salade ernaast.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: club sandwich, lunch, sandwich
Servings: 1 sandwich
- 1 el mayonaise
- 1/2 tl mosterd
- 3 sneetjes (wit)brood
- 2 blaadjes kropsla
- 1 tomaat - in plakjes
- 1 ei
- 2 plakjes bacon
- 6 plakjes Weydeland graskaas
Roer de mayonaise en de mosterd door elkaar. Kook het ei hard en snijd deze in plakjes. Bak de bacon in een droge koekenpan knapperig.
Rooster de sneetjes brood en smeer ieder sneetje aan één kant in met de mosterdsaus.
Verdeel over twee sneetjes brood de kropsla, tomaat, ei, bacon en Weydeland graskaas. Stapel de sneetjes op elkaar en dek af met het laatste sneetje brood.
Bonus salade
Met de kropsla kun je een hele lekkere salade maken voor erbij. Verdeel hier knapperige bacon in reepjes, blokjes Weydeland graskaas en rozijntjes overheen.
Maak een dressing van 1 el mayonaise, ½ el water, ½ tl mosterd, 1 tl verse bieslook en peper en zout en schenk deze over de salade.