Groene shakshuka met spinazie & doperwten
Shakshuka ken je wellicht als gepocheerde eieren in tomatensaus, maar deze groene shakshuka maakte ik met spinazie en andere groene groenten. Smaakt heel anders maar is wél heel erg lekker.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: eenpansgerecht, makkelijke maaltijd, shakshuka, vegetarisch
Servings: 4 personen
- 1 ui - gesnipperd
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 tl komijnpoeder
- 200 g doperwten - diepvries
- 200 g prei - in halve ringen
- 500 g spinazie Boursin (of a la crème)
- 5 eieren
- 2 bosuitjes - in ringen
- 1 tl chilivlokken
- peper en zout
Verhit een beetje olie in de hapjespan en fruit hierin de knoflook en de ui aan, tot de knoflook goed begint te geuren.
Voeg de komijnpoeder toe en roer even door.
Doe dan de doperwten en de prei in de pan en bak dit mee tot de prei zacht is.
Voeg de spinazie toe en bak deze mee tot de spinazie is gesmolten. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Maak 5 kuiltjes in de saus en breek hierin de eieren. Doe de deksel op de pan en laat de eieren 5 minuten garen.
Garneer de groene shakshuka met bosui en chilivlokken.