Ga terug
+ servings
courgette koekjes met feta
Recept afdrukken
No ratings yet

Griekse courgette koekjes

Eigenlijk kan ik dit recept beter courgette pannenkoekjes noemen. Bij koekjes denk ik toch aan iets knapperigs, maar deze "kolokithokeftedes" zijn wat meer aan de zacht kant. Maar lekker zijn ze zéker! De feta en verse groenen kruiden geven zoveel smaak aan deze courgettekoekjes! Een heerlijk bijgerecht.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: bijgerecht, courgette, feta, hartige pannenkoek, vegetarisch
Servings: 10 stuks

Equipment

  • grove rasp
  • fijne zeef

Ingrediënten

  • 2 courgettes - gewassen
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 5 g peterselie - fijngehakt
  • 5 g munt - fijngehakt
  • 5 g dille - fijngehakt
  • 100 g feta - in grove stukken
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • peper en zout

Instructies

  • Rasp de courgettes met behulp van de rasp grof. Doe de geraspte courgette in een zeef en knijp zoveel mogelijk vocht uit de groenten.
  • Meng de geraspte courgette met alle andere ingrediënten.
  • Verhit een laagje olie in een koekenpan. Schep een lepel van het courgettebeslag in de hete olie en duw dit aan.
  • Bak de courgettekoekjes aan weerszijden goudbruin. Serveer direct.