Gnocchi met pompoensaus en worst
We zitten middenin pompoenseizoen en ik vind het dan altijd heerlijk om gerechten te maken met saus op basis van pompoen. Deze keer werd het gnocchi met pompoensaus en worst. Een echte hit voor het hele gezin, met verstopte groenten.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gebakken gnocchi, gnocchi, herfstrecept, pompoensaus
Servings: 2 - 3 personen
Pompoensaus
- 300 ml kippenbouillon
- 4 blaadjes salie
- 400 g pompoenblokjes
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 ui - gesnipperd
- 50 g naturel roomkaas
- 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 1 tl gedroogde basilicum
- peper en zout
En verder
- 400 g gnocchi
- 400 g braadworst - in stukjes
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg hier de salie en pompoenblokjes aan toe. Kook de pompoenblokjes gaar.
Fruit ondertussen de knoflook en de ui in een koekenpan aan, tot de ui helemaal zacht is.
Doe de gekookte pompoenblokjes, knoflook, ui, roomkaas, Parmezaanse kaas, basilicum, peper en zout in de foodprocessor en maal het geheel tot een gladde saus.
Bak ondertussen in een andere koekenpan de gnocchi krokant en voeg hier de stukjes worst aan toe. Bak mee tot de worst gaar is.
Schenk de pompoensaus in de pan en schep alles nog even goed om. Breng op smaak met peper en zout.