Gevulde aardappels met cheddar & bacon
Ik blijf fan van goede bijgerechten met aardappels en dit is toch wel een van mijn favorieten van de afgelopen tijd. Gevulde aardappels met cheddar & bacon, al-tijd lekker en top met een lekkere salade en stukje vlees of vis.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: aardappelen, bijgerecht, fastfood friday, gevulde aardappel
Servings: 4 personen
- 4 grote vastkokende aardappelen
- 125 g spekblokjes
- 100 g cheddar - geraspt
- zure room
- verse bieslook
- peper en zout
Boen de aardappels schoon onder de kraan, schillen is niet nodig. Kook de aardappels 25-30 minuten voor en halveer ze daarna.
Bak de 5-7 minuten spekblokjes in een droge koekenpan zodat er flink wat vet uit kan lopen.
Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
Schraap met een lepel een klein kuiltje uit de gehalveerde aardappels en verdeel de aardappels over de bakplaat.
Verdeel de geraspte cheddar en gebakken spekblokjes over de aardappels.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de gevulde aardappels 20 minuten, tot de kaas is gesmolten en de spekblokjes krokant zijn.
Serveer de gevulde aardappels met een flinke lepel zure room en maak af met de bieslook, peper en zout.