Ga terug
+ servings
gegrilde aardappels cheddar bacon
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Gevulde aardappels met cheddar & bacon

Ik blijf fan van goede bijgerechten met aardappels en dit is toch wel een van mijn favorieten van de afgelopen tijd. Gevulde aardappels met cheddar & bacon, al-tijd lekker en top met een lekkere salade en stukje vlees of vis.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: aardappelen, bijgerecht, fastfood friday, gevulde aardappel
Servings: 4 personen

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingredients

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 125 g spekblokjes
  • 100 g cheddar - geraspt
  • zure room
  • verse bieslook
  • peper en zout

Instructions

  • Boen de aardappels schoon onder de kraan, schillen is niet nodig. Kook de aardappels 25-30 minuten voor en halveer ze daarna.
  • Bak de 5-7 minuten spekblokjes in een droge koekenpan zodat er flink wat vet uit kan lopen.
  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Schraap met een lepel een klein kuiltje uit de gehalveerde aardappels en verdeel de aardappels over de bakplaat.
  • Verdeel de geraspte cheddar en gebakken spekblokjes over de aardappels.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de gevulde aardappels 20 minuten, tot de kaas is gesmolten en de spekblokjes krokant zijn.
  • Serveer de gevulde aardappels met een flinke lepel zure room en maak af met de bieslook, peper en zout.