Gerookte eendenborst bonbon
Dit is zo'n voorgerecht waarmee je sowieso de show steel, maar waar je bijzonder weinig moeite voor hoeft te doen. Deze gerookte eendenborst bonbon heb je namelijk zo gemaakt en kun je zelfs al volledig van te voren preppen. Ideaal toch?
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: eend, eendenborstfilet, kerstdiner, kerstrecept, koud voorgerecht, voorgerecht
Servings: 2 stuks
kommetje
2 vellen plasticfolie
- 100 g gerookte eendenborstfilet - in dunne plakjes
- 50 g gemengde sla (rucolamelange)
- 2 el geroosterde pijnboompitjes
- 1 kleine zoete appel - in reepjes
- 1/2 venkel - in dunne plakjes geschaafd
- 1 el extra vergine olijfolie
- peper en zout
- 2 sprietjes bieslook
- 2 el balsamico crème
Drapeer de plasticfolie in het kommetje. Laat voldoende folie over de randen van het kommetje hangen.
Bekleed het kommetje volledig met plakjes eendenborstfilet.
Meng de sla met de pijnboompitjes, appel, venkel, extra vergine olijfolie, peper en zout.
Schep het kommetje vol met de salade.
Vouw de plakjes eendenborst over de salade en vorm er met behulp van de folie een bolletje van. Bewaar in de koelkast tot je het gerecht gaat serveren.
Leg de eendenborst bonbon omgekeerd op een bord (platte kant onder). Verdeel er wat extra venkel en sprietjes bieslook overheen. Garneer het bord met de balsamico crème.