Gehaktballenhachee
Dol op hachee maar niet altijd tijd om het vlees uren te laten stoven? Deze gehaktballenhachee is een prima alternatief. Net zo lekker maar een stúk sneller klaar.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappelpuree, comfort food, gehaktballen, hachee, hollandse pot, makkelijke maaltijd, stoofvlees, vlees, vleesgerecht
Servings: 6 personen
Voor de gehaktballen
- 1 kg rundergehakt
- 2 eieren
- 75 g paneermeel
- 1 el mosterd
- peper en zout
En verder
- 300 g uien - in halve ringen
- 2 el bloem
- 3 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 500 ml runderbouillon
- 2 el ketjap manis
- 1 el appelstroop
- 1 el appelciderazijn
- boter of olie om in te bakken
Doe de ingrediënten voor de gehaktballen bij elkaar in een kom en kneed dit even goed door.
Vorm gehaktballen die iets groter zijn dan soepballetjes van de mix.
Verhit een beetje boter in een braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin. Schep ze uit de pan. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn!
Bak de uien in het achtergebleven bakvet tot ze wat zachter worden. Voeg dan de bloem, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Schep alles even goed om en bak 2 minuten mee.
Schenk de runderbouillon in de pan en voeg ook de ketjap, appelstroop en appelciderazijn toe.
Roer alles goed door en leg de gehaktballen terug in de pan.
Leg de deksel half op de pan en stoof de gehaktballenhachee 30 minuten.