Gegrilde bimi met burrata & macadamia's
Eén van mijn favoriete bijgerechten voor deze zomer moet toch wel deze gegrilde bimi met burrata & macadamia's zijn. Knapperig, zacht, romig en friszuur... Perfecte mix van alles!
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: bbq bijgerecht, bijgerecht, bimi, burrata, gegrilde groenten, macadamia
Servings: 2 personen
Gegrilde bimi
- 400 g bimi
- 2 el olijfolie
- peper en zout
En verder
- 1 bol burrata
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 tl balsamico-azijn
- 30 g macadamia's - geroosterd, grof gehakt
- verse basilicum en peterselie naar smaak
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Verspreid de bimi over de bakplaat en sprenkel de olijfolie eroverheen.
Strooi peper en zout over de groenten en gril de bimi 20 minuten in het midden van de oven.
Leg de gegrilde bimi op een bord en breek de burrata er overheen open.
Sprenkel extra vergine olijfolie en balsamicoazijn over het gerecht en maak af met de geroosterde macadamia's, verse kruiden en eventueel wat extra peper en zout naar smaak.