Ga terug
+ servings
citroenpesto maken
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Gebakken gnocchi met citroenpesto & lentegroenten

Gnocchi lust ik ieder moment van het jaar, maar deze gebakken variant met citroenpesto & lentegroenten is ideaal voor de lente en zomer. Super fris van smaak, lekker kleurrijk en zo klaargemaakt.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: citroenpesto, gebakken gnocchi, lentegerecht, makkelijke taart, vegetarisch
Servings: 2 personen

Equipment

  • hakmolentje of foodprocessor

Ingrediënten

Citroenpesto:

  • 15 g basilicum
  • 1 citroen (schil + sap)
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 30 g pijnboompitjes - geroosterd
  • 2 el extra vergine olijfolie

En verder:

  • 500 g gnocchi
  • 1 ui - in halve ringen
  • 200 g groene asperges
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • peper en zout
  • verse basilicum naar smaak

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de citroenpesto in de hakmolen en maal dit tot een grove pesto.
  • Verhit olie in een koekenpan en doe hier de gnocchi en ui in. Bak net zolang tot de gnocchi krokant is.
  • Maak de groene asperges schoon en kook deze, samen met de doperwten 7-8 minuten voor. Spoel af onder de koude kraan.
  • Voeg de groenten en de citroenpesto aan de krokante gnocchi toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer het gerecht met verse basilicum naar smaak.