Gebakken gnocchi met citroenpesto & lentegroenten
Gnocchi lust ik ieder moment van het jaar, maar deze gebakken variant met citroenpesto & lentegroenten is ideaal voor de lente en zomer. Super fris van smaak, lekker kleurrijk en zo klaargemaakt.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: citroenpesto, gebakken gnocchi, lentegerecht, makkelijke taart, vegetarisch
Servings: 2 personen
Citroenpesto:
- 15 g basilicum
- 1 citroen (schil + sap)
- 1 teentje knoflook
- 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 30 g pijnboompitjes - geroosterd
- 2 el extra vergine olijfolie
En verder:
- 500 g gnocchi
- 1 ui - in halve ringen
- 200 g groene asperges
- 200 g doperwten (diepvries)
- peper en zout
- verse basilicum naar smaak
Doe alle ingrediënten voor de citroenpesto in de hakmolen en maal dit tot een grove pesto.
Verhit olie in een koekenpan en doe hier de gnocchi en ui in. Bak net zolang tot de gnocchi krokant is.
Maak de groene asperges schoon en kook deze, samen met de doperwten 7-8 minuten voor. Spoel af onder de koude kraan.
Voeg de groenten en de citroenpesto aan de krokante gnocchi toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout.
Garneer het gerecht met verse basilicum naar smaak.