Garnalen in knoflookolie
Mocht je op zoek zijn naar een lekker bijgerecht of onderdeel van een tapas diner, dan zit je met deze garnalen in knoflookolie sowieso goed. Serveer met een vers stuk brood zodat je de leftover knoflookolie lekker kunt op dippen.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Marineren8 uur uur
Totale tijd8 uur uur 25 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: gamba's, garnalen, knoflookolie
Servings: 2 personen
- 400 g garnalen - schoongemaakt
- 4 el olijfolie
- 4 teentjes knoflook - geraspt
- sap van 1/2 citroen
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- grof zout
Maak de garnalen goed schoon en dep ze droog met keukenrol. Doe ze vervolgens in een kom of ziplockbag.
Doe de olijfolie, knoflook en het citroensap bij de garnalen en schep het geheel goed om.
Leg de garnalen bij voorkeur een nacht in de koelkast zodat ze kunnen marineren.
Verwarm een droge koekenpan op het vuur.
Doe de garnalen met de overige knoflookolie in de pan en bak het geheel in 5 minuten op hoog vuur gaar.
Strooi verse peterselie en grof zout over de garnalen in knoflookolie en serveer direct.